lördag 22 februari 2020

År 5! Skaffat bovagn och snickrat paneler

Ho-hoj!
Efter en ljum vinter, förgiftad av fossilekonomins vansinne, kommer en tidig vår.
Det är vackert på Tunet, soluppgångar löftesrika genom mörkret i gryningen. Just nu vild vind, en blåst som oupphörligen viner i barrträden och mäktig får allt på marken att skaka.
Lång tid har gått, och vi har vridit och vänt på planerna för nybygget. Vad hinna med i år? Prioritera om och skaffa byggsats?
Nu knegar A ändå på ungefär som vanligt, med stugan i sikte. Hyfsat regelbundet har jag varit här och stretat.
Efter några veckors oroligt letande rasslade det till i veckan när vi köpte ännu en bovagn,
en gammal Norrlandsvagnen, uppfräschad och renoverad till riktig behagfullhet tycker vi. Det var en pärs att köra ner den, i 30-50 km/h längs mindre vägar. Skulle chassit hålla? Skulle däcken sprängas? Skulle vi fara i diket, stoppas av polis eller välta?
Men med lånad Saab kom vi till Gryts-Ullsta och dagen därpå tuffade jag dit med traktorn och efter ännu en färd på helspänn var vi på plats. Inbäddad bakom en gran står hen nu -- Blåbo!
En lång lista med behövliga åtgärder har upprättats och mer lär det bli. Men i dag brassade jag på i kaminen för första gången och trots rätt fuktig ved tog sig elden och attans vad gött det kändes.
I vinter har annars garaget fått väggar och renoverat tak. Två fönster hittade in i väggarna också.
Vedboden är i huvudsak färdig, även den med väggar och ett fönster samt en dörr! Ojojoj vilken lyx.
Stugan har fått stå lite still men i dag spikade jag in ungefär hälften av golvsyllarna. Långa 8-tumsplankor som vi sågade till med Lars för några år sedan.
Jofsitjoffs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar