lördag 21 mars 2020

Bakslag med ny vagn

För ett par veckor sedan började A bygga om nya bovagnen, rev ut duschkabin och tvättställ och satte in en annan vägg till det som var tänkt att bli barnens sovdel.

Men så upptäcktes missfärgning nere vid golvet, under plastmattan och tapeten. Mjukt golv. Gradvis började jag riva upp golv och vägg, och ta bort mer och mer inredning.

Det var en mentalt tuff resa nedåt, kände jag, att riva upp och ta sönder i stället för att fixa till. Dessutom oklart vad resultatet skulle bli och huruvida vagnen är värd att rädda överhuvudtaget. Mer och mer röta hittade jag, och funderade löpande på varifrån fukten kom - inifrån eller utifrån? Ånga eller kondens, takskarven eller golvskarven?

Nu har jag landat i att fukten kommit in vid utvändiga skarven tak/vägg. Det har sugits upp av de vertikala träreglarna som nu verkar vara uppruttna i princip samtliga och fullständigt. Två horisontella reglar nedtill och en av två upptill (samtliga i dimensionerna 50*200 mm) verkar också gå att ta bort med sked.

Någon decimeter in på golvet är också reglarna slut. Isoleringen är skum/polystyren och styv, verkar gå att återanvända.

Så min tanke nu är att enbart ta bort de förstörda reglarna och ersätta. Kanske går det att pula in styva vattenslangar i stället för att t ex skära till flera skivor av plywood. Sen försöka kapa innerytan/panelen snyggt och ersätta på nåt vis, o måla...

Framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar