tisdag 24 maj 2016

Sommarvärme i själ och blick

Ohoj!

Ett bra tag sedan vi skrev. Nu dallrar luften av solhetta och vibrerar även av fåglars vingslag och sång -- samt tyvärr myggor.

I går hade vi lantmätaren på besök med två ingenjörer och tillsammans med ägaren stegade vi runt och bestämde var gränserna ska gå! Det var väldigt spännande och positivt, god stämning och flexibelt, fantastiskt hur myndigheter och stora affärer ändå kan vara smidiga med kompetenta och öppna människor.

Vi drar gränsen ca en meter utanför åkerdiket i väst, i en böj runt en kungsek som vi lämnar bort i nordvästra hörnet, o sen tre meter från vägen hela sträckan bort till fritidshusgrannen i nordöst. Ingenjörerna hade hittat en mängd markeringar från gamla tider, "otroligt väl utmärkt" eller vad de sa, både gjutna metallrör och råsten. Vid torpet Sjövreten/Jakobsberg visade sig gränsen gå inne på deras, både vad gäller ett staket och en äng, men det spelar förstås ingen stor roll.

Värre var det ned mot sjön, där vattnet sänkts och därmed hamnar flera meter av stranden utanför vår tomt. Det kändes tråkigt men vi får se om det går att lösa genom att vi får del i den samfällighet som äger en del av sjön (och alltså de nya stränderna).

Här uppe på gården Ullsta (detta skrivs från torpet vi lånar tills vi fått upp något) är det intensiv aktivitet, med hundratals besökare till en fantastisk konstutställning. Nästa vecka tror jag den byts ut mot konst från asylboendet Solbacka intill, förtjänstfullt och spännande.


Jag har tittat på ett grävaggregat som verkar väldigt kraftigt om än av gammaldags modell vad gäller styrning och utan sits.
Har också spanat in en gammal traktor, den senare dock med betydliga behov av översyn och reparationer.Men av till synes ypperlig modell.Här till vänster är ett förråd och dass som de generösa ägarna och rivaren erbjuder oss. Ska bara flyttas över till oss, röjas ur och repareras innan det kan bli Tuva slänts första byggnad!

I övrigt händer förstås mycket -- M jobbar som en brusande fors om våren, jag har varit några veckor i Tadzjikistan och Kirgizistan och barnen verkar leva och frodas ynnestrikt.

Häpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar