måndag 7 mars 2016

I väntans tider

Det har gått en dryg månad sedan handpenning överlämnades. Nu har A fått några dagar som praktikant hos Niklas o Lisa utanför Hudiksvall, omhändertagen med yppersta gästfrihet och serverad första parkett till deras husbygges anatomi. Känslan är att det är möjligt att uppföra ett hus själv, med till exempel rundtimmerstomme, halmbalar, lera, natursten osv. Mycket inspirerande och förklarande. Vi friserade halmbalar invändigt med hjälp av en motorsåg och en häcksax, båda elektriska. Det snickrades också en träbock för att klämma fast trästycken vid främst avbarkning och A provade också på att sätta ihop ett hörn av stockar. Med motorsåg, yxa och stämjärn går det att göra mycket.

I går kväll hämtades elva gamla fönster från en renoveringsfastighet på Södermalm. Kamraten som tipsade och hjälpte till tror att de är från 20-talet. Vi tog med ett par beslag från karmarna att ha som referens. Kanske skulle vi ta karmarna också, men det är vanskligt då de brutits sönder.

Tankar svävar också kring hur livet ska läggas upp för att balansera förvärvsarbete med jobb på tomten, resor och familj...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar