onsdag 10 februari 2016

Det första steget

Sent i höstas upptäckte vi tomten, under vintern åkte vi dit några gånger och nu är handpenningen inbetald. Vild lycka i bröstet och sus i öronen. Sex års förberedelser för en av oss, mer slumrande men inte mindre passionerade drömmar hos den andra.  
Nu både gas och broms -- den trevliga säljarens ansökan om avstyckning är inlämnad men beslut kan dröja till sommaren eller längre. I går kväll kom ett nytt besked: Lantmätaren meddelar att styckningen kanske blir ett hundra meter från sjön i stället för i strandkanten som vi utgått ifrån! Nåja, den som lever får se.

A är ledig och hos föräldrarna i Småland för att bekanta sig med traktorgrävning, vilket går ganska bra. Spanade i dag in Leif och Catharina Brewitz urtjusiga och kloka halmhus. Lera eller kalk på väggarna, det är en fråga. 
En senare fråga, kan ju tilläggas. För vad ÄR första steget en sådan här vår? Gräva väg, bygga dass, leta timmerstommar, skaffa bil med dragkärra..? Det blir lite allt möjligt spånande samtidigt, där en ypperlig genomgång om fekaliekompost blandas med ett förhoppningsvis snart besök hos nybyggarna Niklas och Lisa i Gammelsträng. Häpp/A.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar