söndag 2 juli 2017

Slåtter!

Varma dagar mitt i den sörmländska sommaren. A kom ut på lördagen ensam. Identifierade lite gränser, tydligen anger en hel del fastighetsgränser schablonartat, i Lantmäteriets digitala registerkarta ("DRK") och (därmed också?) på t ex hitta.se. Tur då att det finns stenar, gjutna rör o sånt.

Upp sent och simmade för första gången ett varv runt ön! Skoj.

Sen opp i traktorn och började slå sydvästra lotten av gärdet. Vi har delat in västra gärdet i.. ja eller i alla fall på M:s kloka inrådan tänkt att det är bäst att börja slå en del. Det gick fint. Först fastnade knivarna och for bakåt, men jag hade kanske helt enkelt schabraket för lågt, för sen började det flyta jättebra. Körde fast en gång men petade i grenar under hjulet och det funkade.
Fick sällskap av rovfågeln igen! En ormvråk kanhända. Skoj o spännande att ha den intill. Den kryssade mellan olika träd och svepte ibland ned i det slagna gräset, för att ta sork eller orm eller nåt antar jag. Såg inga byten.
Det klenare timret gick fint att köra själv.

Obra är ju att det inte går att stänga av kraftuttaget och inte ens växla mellan motorstyrka och hjuldrivning. När jag åkt hem igen hade en mutter lossnat från skidhållaren under och den andra trillade precis av från staget som håller hela käften lodrätt...

Tjopfs!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar