lördag 30 maj 2020

Renovering på gång!

Det går framåt med att fixa upp vagnen!

Ett nytt golv är på plats och väggarna på väg upp. Sakta men säkert.

Arbetsgången blev att riva ut alla ruttna reglar, vilket var alla väggreglar utom en och alla vågräta reglar under väggarna, samt några till. Bort också med plastmattan och golvskivorna, en sektion öppnades helt ned till underredet.

Vi skaffade en bordssåg och sågade till läktreglar och limmade ihop dem, upp till fyra på varandra, med tryck direkt på plats, så de böjde sig fint. Det var lite strul o ibland trillade stöttorna ned i huvudet på mig, men det gick.

Dussintals sönderrostade skruvar och spikar har dragits ut för hand, att kapa med vinkelslip kändes ogörligt.

Härlig linisolering har vi ersatt hålen i den gamla skumisoleringen med. Linet är ett fantastiskt material att få jobba med, det doftar så gott av det vackra ulliga att jag tror jag hanterar nybakt bröd.

Tiljor i golvet hade varit skönt men vagnen passar nog bättre med skivor, så vi köpte kryssfanér till golv och masonit till väggarna. Viss oro huruvida det blir kondens mellan plåten och den stela gamla isoleringen, men vi får ventilera väl.

Tidplanen är att få vagnen dräglig till mitten av juli.

Allt annat arbete har fått vänta. Nästan:

Vi har fått mer plantor och satt i jorden vinbärsbuskar, lite olika perenna örter och så två små bokskott!

Och ack och ack och ve, men efter ett drabbande myrangrepp (bland annat ett stort hål i ramarna) bröt vi upp den norra bikupan och slog ihop samhället med grannen. Så nu har vi blott en kupa! Hoppas de små liven frodas och blir starkare.

Kallt är det att bada i sjön, trots de strålande dagarna.

Eftersom det känns som att vagnen blir beboelig kan vi lyfta blicken något -- inredning, möblering och färger! A har viggat loss halva priset på udda linoleumplattor, det vore spännande. Och väggarna -- ska det målas eller tapetseras, eller båda? Och så gäller det att grunna på finurliga lösningar för boende på 12 kvm...

Tjoddelipôm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar